Tuesday, February 22, 2011

secoret hati

as salam, sawadikap, hello, ni hao ma, ape lagi ntah...hahahhaa...yg pentingnye, ucapan selamat untuk semua..harapnya semua sihat di bumi Allah ini.

da lame tak buat note, blog pun tak update2 berbulan rasenye...(jadi tawar hati sekejap sebab blog aku tak cantik...hahaha)...

hurm..aku nak kate pun, tak pandai sangat nak berkata-kata, nak menulis, bukanlah penulis handalan..hanya nak komen ape-ape yang rase tak sedap di mata, tak enak di hati, tak lunak didengar..

overall PRK kat UniSZa baru-baru ni, amat berpuas hati dengan kelancaran..Alhamdulillah dan syabas buat semua yang menjayakan PRK hingga berjaya dari pihak HEP, staff sokongan dan juga calon-calon serta pencadang-pencadang dan penyokong. tanpa salah satunya, PRK takkan berjalan dengan sebaiknya.

yang baiknya PRK UniSZA ni, kesungguhan pengundi a.k.a rakyat-rakyat jelata (mahasiswa/i UniSZA)...sangat-sangat memberangsangkan..tahniah di atas kebangkitan dan keterbukaan anda semua dalam PRK kali ini...saya sangat berbangga...

saya ni tak la ikut secara overall perjalanan PRK, disebabkan banyak kekangan dan hal-hal tersendiri...huuu..(malas pun ye jugak)..tapi dari hari pertama pencalonan, dengar-dengar sahaj la dari orang-orang yang saya jumpa di cafe, di kelas, di apartmen, rata-rata berbunyi tentang komplot, kroni dan whatever..heee...pelik jugak rasenye...tapi saya sedia maklum sendiri lah ape-ape yang disebutkan itu...cuma tak sedap bila mendengarnya kerana rasa seperti bersubahat dalam sesi 'ketupat' itu...

manusia...tak dapat lari dari mengata..manusia mana yang lepas dari sifat ini??/cuba buktikan pada saya..Rasulullah s.a.w tu tak yah kira la...sebab nabi maksum..heee..manusia memang dilahirkan dengan sifat suka mengata dan berkata...so, berwasapadalah dengan apa yang keluar dari mulut kita..alhamdulillah jika ianya benar tapi takutnya jika salah, dah tak pasal-pasal jadi fitnah..kan dapat dosa free..

yang tak baiknya dalam PRK kali ni, banyak sangat benda-benda yang tak patut berlaku....kutuk mengutuk, caci mencaci, mengata orang atau calon-calon sebagai anjing....hello...nabi sendiri tak kata orang camtu...ape bagus sangat ke kata orang anjing???heee..saya nih tak bela atau memihak sesapa, hanya berada di pihak berkecuali dan menyokong jika ianya betul..tapi saya sangat terkejut dan sangat tak bersetuju dengan tindakan sahabat kita sendiri "zmri prselangor"...lebih mengejutkan lagi, pelajar syariah tu...haish...mane la nak bangunnya masyarakat dan umat Islam yang bertamdun dan bersahsiah...tak bepada-pada dan berwaspada dalam berkata-kata....

tahniah atas kemenangan saudara Isa, sahabat yang saya kenali secara gitu-gitu je, same-same wat gile dulu-dulu..hehehe....tahniah juga buat classmate saya, saudara nik zawawi atau pok chek, saudari raihana, saudari hajar (geng kayak), saudara saiful Islam (cik bob) dan lain-lain...semoga korang semua akan terus cemerlang dan membawa suara-suara rakyat serta membangunkan minda rakyat UniSZA agar tidak lagi tidur dalam menjadi umat Islam yang cemerlang dan rakyat Malaysia yang gemilang dan berbangga dengan warganya....

dan buat yang kalah dalam PRK, jangan sedih, jangan putus asa....kalah bukan tak bererti disisih, menang tak bererti disanjung..adat dalam pertandingan pasti ada menang dan kalah...dicemuh, diherdik, dimaki, disokong, dibodek, ditatang, segalanya adalah lumrah dalam kehidupan..bukan dalam berpolitik sahaja...

buat semua warga UniSZA...Ingatlah..keterbukaan dan kemajuan dalam apa jua perkara, jika tidak dibimbing dan bersandarkan Al-Quran dan Sunnah, maka akan sesatlah kita...akan hancurlah tamadun...Islam yang memacu kemajuan, bukan kemajuan yang memacu Islam..jangan diikut jejak langkah kaum-kaum yang sudah, kaum-kaum yang dilaknat, dan kaum-kaum yang berpandukan akal dan kesenangna semata...

akhir kata moga MPP UniSZA sesi 2011/2012 akan membawa UniSZA dan rakyatnya gemilang dan terus cemerlang dalam mengahdapi dunia akhir zaman ini...kembali semula kepada asal kita agar dapat kita sedar siapa diri kita...

wallahualam

Islam dijulang di mana anda berpijak, majulah UniSZA

~kuretomey~

1 comment:

-long@wani- said...

Semoga kepimpinan kali ini dpt diterajui dgn lebih jauh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...